Regulament

Liga de Marti

C.S. DARTS MIOVENI
C.I.F. 26217756
Mioveni , Argeş
23 / 22.06.2022

LIGA de DARTS
Mioveni 2022 – 2023

Fiecare participant a luat la cunoştinţă , odată cu înscrierea , despre regulamentul de desfăşurare al acestuia.

REGULAMENT DE DESFĂȘURARE

 • Liga de Darts Mioveni , este o competiţie organizată exclusiv de CS Darts Mioveni , iar jucătorii înscriși vor juca fiecare cu fiecare , acest concurs având drept scop creșterea nivelului de joc și a preformanței sportive.
 • Taxa de participare este de 50 lei / jucător , pentru întregul sezon , taxa achitându-se la înscrierea în ligă .
 • La concursul – antrenament Liga de Darts Mioveni , jucătorii care s-au înscris își asumă responsabilitatea asupra participării în mod obligatoriu la toate jocurile.
 • În cazul în care jocul nu se poate desfășura la data programată , acesta poate fi amânat cel mult o săptămână , iar în cazul nedisputării nici la data reprogramată , ambii jucători vor primi 0 puncte.
 • Nu se dispută jocuri înainte de data programată.  
 • Un jucator nu poate juca doua sau mai multe meciuri in aceeasi zi, indiferent de competitie. In cazul in care un jucator isi disputa mai mult de un meci pe zi rezultatul nu se va lua in calcul.
 • Meciurile se pot desfășura în orice locație agreată de C.S. Darts Mioveni , unde există posibilitatea desfășurării concursului , chiar și în on-line , dacă ambii jucători hotărăsc să dispute meciul în acest mod , cei doi jucători care vor urma să desfășoare meciul , urmând a se înțelege de comun acord prin intermediul grupului de WhatsApp ”LIGA de DARTS (marți)”.
 • Liga de Darts Mioveni , va începe în data de 20.09.2022 și se va desfășura astfel : fiecare jucător va juca contra fiecărui jucător una , două sau trei rotații , avându-se în vedere ca aceasta să se finalizeze cel tîrziu în luna iunie 2023 :

Modul de organizare și desfășurare a jocurilor în Ligii de Darts Mioveni :

 • Meciurile vor fi programate să se desfășoare începând cu ziua de marți , iar ultimul meci se poate termina cel mai târziu în ziua de luni (7 zile calendaristice). Meciurile nejucate se pot reprograma maxim 7 zile dupa terminarea etapei. In cazul nejucării ambii jucatori vor primi 0 puncte.
 • În cadrul unei etape , meciurile vor consta în următoarele tipuri de jocuri :
  1. un meci de ”around the board” simple , jucându-se 1 leg , (se va începe cu nr. 1 , se vor arunca câte 3 săgeți la fiecare număr după care se va trece la următorul număr , jocul încheindu-se cu bull verde) , se va puncta astel :
   1. 1 punct pentru câștigătorul jocului , iar în cazul în care jocul se va termina la egalitate , fiecare dintre cei doi vor lua câte 1 punct.
  1. un meci de ”around the board” duble , jucându-se 1 leg , (se va începe cu nr. 1 , se va trece la următorul număr doar după punctarea dublei , jocul încheindu-se cu bull roșu) , se va puncta astel : caștigătorul va acumula 3 puncte , iar cel care a pierdut va acumula puncte astfel :
   1. pragul I – 0 puncte dacă jucătorul nu a închis dubla de 7 ,
   2. pragul II – 1 punct dacă jucătorul nu a închis dubla de 14 ,
   3. pragul III – 2 puncte dacă jucătorul a trecut de dubla de 14.
  1. un meci de tactici , jucându-se primul la 3 leguri , se va puncta fiecare leg câștigat.
  1. două set-uri (primul la 4) , maxim 7 leg-uri , toate jocurile vor începe de la 501 puncte și se vor termina cu închidere în dublă. Se va puncta fiecare set câștigat cu 1 punct.
 • Jucătorii vor putea lua pauze după fiecare tip de joc , însă acestea nu sunt obligatorii.
 • Pauza va fi de maxim 10 minute între tipurile de joc.
 • Ordinea de joc se stabilește prin aruncare la bull conform normelor Federație Române de Darts , la începutul antrenamentului , ordinea alternând pe parcursul jocurilor.
 • Pentru înscrierea rezultatelor se vor folosi tabletele , iar rezultatele vor fi consemnate în foaia de joc disponibilă în locațiile de desfășurare.

Fondul de premiere va fi de 600 (șase sute) lei , la care se vor adăuga costurile pentru achiziționarea trofeului , medaliilor și diplomelor.

Se vor premia primele 3 locuri ale clasamentului general , după cum urmează :

    1. Locul I – TROFEU + Medalie + Diplomă + premiu în bani (300 lei)
    2. Locul II – TROFEU + Medalie + Diplomă + premiu în bani (200 lei)
    3. Locul III – TROFEU + Medalie + Diplomă + premiu în bani (100 lei)

            În afara regulilor concursului se va aplica Regulamentul C.S. Darts Mioveni și Regulamentele Federației Române de Darts.

Preşedinte
Ion Cojocaru