Regulament

Cupa Politiei la Darts

C.S. DARTS MIOVENI
C.I.F. 26217756
Mioveni , Argeş
52 / 08.08.2021

CUPA POLIȚIEI LA DARTS EDIȚIA III – a  2022

  Participanții vor lua la cunoştinţă , odată cu înscrierea în concurs , despre regulamentul de desfăşurare al concursului.  

REGULAMENT DE DESFĂȘURARE

 

 1. CUPA POLIȚIEI la Darts este o competiţie organizată de CS Darts Mioveni sub egida Federației Române de Darts , în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție al Județului Argeș.
 2. Concursul se va organiza în contextul sărbătoririi Zilei Poliției Române și se va desfășura , JOI – 24.03.2022 cu începere de la ora 1000 , în incinta Sălii Sporturilor din orașul Mioveni , iar participanții (ofițeri și agenți de poliție din cadrul I.P.J. Argeș) se vor prezenta în locația unde urmează să se desfășoare concursul cu cel puțin 30 minute înaintea orei de începere.
 3. Participarea la competiție va fi restricționată , fiind permisă înscrierea doar a polițiștilor aflați în activitate.
 4. Cupa se va desfăşura la simplu , în sistem piramidă simplă , atât la feminin cât și la masculin.
 5. La concursul masculin toate jocurile se vor desfăşura în sistemul cel mai bun din 5 leg-uri (primul la 3) , iar la concursul feminin toate jocurile se vor desfăşura în sistemul cel mai bun din 3 leg-uri (primul la 2).
 6. Jocurile vor începe de la 501p și se vor termina cu închidere în dublă , iar în cazul în care după aruncarea unui nr. de 60 săgeți de fiecare jucător (20 aruncări) , niciunul dintre aceștia nu a reușit reducerea scorului la 0 , se va arunca cîte o săgeată către bull , legul fiind câștigat de jucătorul/jucătoarea care aruncă mai aproape de bull. În cazul în care ambii jucători aruncă bull verde se va repeta aruncarea, la fel se va proceda și în cazul aruncării bull roșu.
 7. Ordinea de joc se stabilește printr-o aruncare către bull, conform regulamentelor Federației Române de Darts. Jucătorul care aruncă al doilea poate cere jucătorului care a efectuat aruncarea să ia sau nu săgeata din bord numai dacă aceasta se află în bull verde sau roșu. Dacă niciunul dintre jucători nu a punctat bull verde sau bull roșu , se va desemna câștigătorul ca fiind cel care va arunca mai aproape de bull. Câștigătorul are dreptul să arunce primul în primul joc, iar în jocurile urmatoare , jucatorii alternează dreptul la prima aruncare.
 8. Pentru înscrierea rezultatelor se vor folosi tablete , scorerul având obligația să înscrie rezultatul aruncării pe care il va comunica jucătorul care execută aruncarea. În cazul în care jucătorul care execută aruncarea comunică un rezultat incorect , scorerul are obligația să îl corecteze.
 9. Premierea va avea loc după terminarea competiției.

Se vor premia primele 4 locuri la concursul masculin și primele 4 locuri la concursul feminin , după cum urmează :

 1. Locul I – TROFEU + Medalie + Diplomă ,
 2. Locul II – TROFEU + Medalie + Diplomă ,
 3. Locul III – TROFEU + Medalie + Diplomă ,
 4. Locul III – TROFEU + Medalie + Diplomă ,

  Pentru ceilalți participanți care nu s-au clasat în premii , se vor oferi diplome de participare. În afara regulilor concursului se va aplica Regulamentul Federației Române de Darts.  

Preşedinte
Ion Cojocaru