Fiecare participant va lua la cunoştinţă , odată cu participarea la prima etapă a concursului, despre regulamentul de desfăşurare al acestuia.

REGULAMENT DE DESFĂȘURARE

 

 • Liga de Darts Mioveni ediția III – a, este o competiţie organizată exclusiv de CS Darts Mioveni, iar jucătorii înscriși vor juca fiecare cu fiecare, acest concurs având drept scop creșterea nivelului de joc și a preformanței sportive.
 • Nu există taxa de participare.
 • La concursul – antrenament Liga de Darts Mioveni ediția III – a, jucătorii care s-au înscris își asumă responsabilitatea asupra participării în mod obligaoriu la toate jocurile.
 • Meciurile se vor desfășura în sala de antrenament a C.S. Darts Mioveni din incinta Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia Mioveni.
 • Liga de Darts Mioveni – III, va începe în data de 16.08.2017 și se va desfășura tur – retur, fiecare jucător, jucând conta fiecărui jucător, după cum urmează :Modul de organizare și desfășurare a jocurilor în Ligii de darts Mioveni :
 • Meciurile vor fi programate să se desfășoare începând cu ziua de miercuri, iar ultimul meci se poate termina cel mai târziu în ziua de marți (7 zile calendaristice). Nu se vor reprograma jocuri decât în cazuri excepționale : îmbolnăviri sau probleme urgente de serviciu.
 • În cadrul unei etape, se vor juca 4 meciuri, constînd în următoarele tipuri de jocuri :
  1. un meci de ”around the board” duble, jucându-se 1 leg, (se va arunca cîte o săgeată către dubla de 1, 2 și 3, iar încazul în care niciuna dintre duble nu va fi punctată, cînd va reveni la board, jucătorul respectiv va relua aruncările. În cazul în care se va puncta vreo dublă, la revenirea la bord, jucătorul respectiv va sări dubla respectivă aruncînd la următoarea : se punctează la prima aruncare dubla 2, la revenirea la bird, jucătorul va arunca către dubla de 1, 3 și 4. Jocul încheie în momentul în care un jucător reușește să puncteze toate dublele, inclusiv bull roșu. În cazul în care la final un jucător mai are de punctat doar 1 sau 2 duble, acesta va arunca doar 1 sau 2 săgeți – doar o săgeată pentru fiecare dublă. De precizat că, în cazul în care o săgeată aruncată în bord va cade până să fie luată, aceasta nu va puncta, iar jucătorul nu va reveni cu o nouă aruncare cître același sector.), se va puncta astel : caștigătorul va acumula 1 punct.
  2. un meci de tactici, jucându-se primul la 5 leguri (maxim 9), se va puncta fiecare leg caștigat.
  3. un meci de ”around the board” duble, jucându-se 1 leg, (se va repeta primul tip de joc), se va puncta astel : caștigătorul va acumula 1 punct.
  4. un meci format din 3 seturi (fiecare setprimul la 4 leguri) leg-uri (toate jocurile vor începe de la 501 puncte și se vor termina cu închidere în dublă), se va puncta fiecare set câștigat.
 • Jucătorii vor putea lua pauze doar după fiecare tip de joc, iar la ultimul tip de joc, pauza putând fi luată după fiecare set.
 • Pauza va fi de maxim 5 minute, însă acestea nu sunt obligatorii, decât dacă unul dintre jucători o solicită.
 • Ordinea de joc la începutul fiecărui meci se stabilește prin aruncare la bull conform normelor Federație Române de Darts.
 • Pentru înscrierea rezultatelor se vor folosi foile de concurs și tabletele, iar rezultatele vor fi consemnate pe grupul de Darts – WhatsApp după ce au fost înscrise în dosarul de joc.
 • Întocmirea clasamentelor va fi efectuată de Spânu Costin Laurențiu, Popescu Eduard sau de către Burcea Alin.
 • AVÂND ÎN VEDERE SCOPUL ACESTUI CONCURS – ANTRENAMENT, PE PARCURSUL DESFĂȘURĂRII, VORBITUL LA TELEFON LA LOCUL DE DESFĂȘURARE VA FI INTERZIS. Cine dorește să vorbească la telefon o poate face în timpul pauzelor, pe hol. De preferat este ca pe parcursul antrenamentului să jucătorii să se concentreze asupra jocurilor pe care le desfășoară, sens în care în momentul începerii jocurilor, toate telefoanele vor fi puse în modul silențios.
 • Daca unul dintre jucători va fi deranjat de comportamentul nesportiv al unui alt jucător, îi va atrage atenția, iar în cazul în care acesta va continua poate să întrerupă jocul și să anunțe directorul sportiv sau președintele clubului, pentru ca acesta să intervină și să ia o decizie.
 • În cazul în care directorul sportiv sau președintele nu este prezent, unul dintre aceștia va fi contactat telefonic și anunțat despre acest eveniment.
 • Orice comentariu sau nemulțumire ulterioară nu vor fi supuse vreunei analize.
 • ATENȚIE !!! un jucător care nu își desfășoară etapa în intervalul programat, din motive ce nu pot fi justificate sau nu respectă Regulamentul de Joc, mai sus menționat sau Regulamentele C.S. Darts Mioveni și Federației Române de Darts, i se va suspenda dreptul de participare jocurile organizate de S. Darts Mioveni și în prima ședință a AG se va decide asupra revenirii sau nu în cadrul activităților sportive desfășurate de club.
 • Se vor premia primele 3 locuri ale clasamentului final, după cum urmează :
  1. Locul I – CUPĂ + Medalie + Diplomă
  2. Locul II – CUPĂ + Medalie + Diplomă
  3. Locul III – CUPĂ + Medalie + Diplomă

În afara regulilor concursului se va aplica Regulamentul C.S. Darts Mioveni și ulterior Regulamentele Federației Române de Darts.

Preşedinte
Spânu Costin Laurenţiu