LIGA de DARTS
Mioveni – III – Test

Fiecare participant va lua la cunoştinţă, odată cu participarea la prima etapă a concursului, despre regulamentul de desfăşurare al acestuia.

REGULAMENT DE DESFĂȘURARE

 

 • Liga de Darts Mioveni ediția III – a (Test) , este o competiţie organizată exclusiv de CS Darts Mioveni , iar jucătorii înscriși vor juca fiecare cu fiecare , acest concurs având drept scop creșterea nivelului de joc și a preformanței sportive.
 • Nu există taxa de participare.
 • La concursul – antrenament Liga de Darts Mioveni , jucătorii care s-au înscris își asumă responsabilitatea asupra participării în mod obligatoriu la toate jocurile.
 • Meciurile se vor desfășura în sala de antrenament a C.S. Darts Mioveni din incinta Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia Mioveni.
 • Liga de Darts Mioveni – III (Test) , va începe în data de 16.08.2017 și se va desfășura tur , fiecare jucător , jucând conta fiecărui jucător , după cum urmează:
  • Meciurile vor fi programate să se desfășoare începând cu ziua de miercuri , iar ultimul meci se poate termina cel mai târziu în ziua de marți (7 zile calendaristice). Nu se vor reprograma jocuri decât în cazuri excepționale : îmbolnăviri sau probleme urgente de serviciu.
  • În cadrul unei etape , se vor juca 4 meciuri , constînd în următoarele tipuri de jocuri :
  1. un meci de ”around the board” duble , jucându-se 1 leg , (se va arunca cîte o săgeată către dubla de 1 , 2 și 3 , iar încazul în care niciuna dintre duble nu va fi punctată , cînd va reveni la board , jucătorul respectiv va relua aruncările. În cazul în care se va puncta vreo dublă , la revenirea la bord , jucătorul respectiv va sări dubla respectivă aruncînd la următoarea : se punctează la prima aruncare dubla 2 , la revenirea la bird , jucătorul va arunca către dubla de 1 , 3 și 4. Jocul încheie în momentul în care un jucător reușește să puncteze toate dublele , inclusiv bull roșu. În cazul în care la final un jucător mai are de punctat doar 1 sau 2 duble , acesta va arunca doar 1 sau 2 săgeți – doar o săgeată pentru fiecare dublă. De precizat că , în cazul în care o săgeată aruncată în bord va cade până să fie luată , aceasta nu va puncta , iar jucătorul nu va reveni cu o nouă aruncare cître același sector.) , se va puncta astel : caștigătorul va acumula 1 punct.
  2. un meci de tactici , jucându-se primul la 5 leguri (maxim 9) , se va puncta fiecare leg caștigat.
  3. un meci de ”around the board” duble , jucându-se 1 leg , (se va repeta primul tip de joc), se va puncta astel : caștigătorul va acumula 1 punct.
  4. un meci format din 3 seturi (fiecare setprimul la 4 leguri) leg-uri (toate jocurile vor începe de la 501 puncte și se vor termina cu închidere în dublă) , se va puncta fiecare set câștigat.
 • Jucătorii vor putea lua pauze doar după fiecare tip de joc , iar la ultimul tip de joc , pauza putând fi luată după fiecare set.
 • Pauza va fi de maxim 5 minute , însă acestea nu sunt obligatorii , decât dacă unul dintre jucători o solicită.
 • Ordinea de joc la începutul fiecărui meci se stabilește prin aruncare la bull conform normelor Federație Române de Darts.
 • Pentru înscrierea rezultatelor se vor folosi foile de concurs și tabletele , iar rezultatele vor fi consemnate pe grupul de Darts – WhatsApp după ce au fost înscrise în dosarul de joc.
 • Întocmirea clasamentelor va fi efectuată de Spânu Costin Laurențiu , Popescu Eduard sau de către Burcea Alin.
 • AVÂND ÎN VEDERE SCOPUL ACESTUI CONCURS – ANTRENAMENT , PE PARCURSUL DESFĂȘURĂRII , VORBITUL LA TELEFON LA LOCUL DE DESFĂȘURARE VA FI INTERZIS. Cine dorește să vorbească la telefon o poate face în timpul pauzelor , pe hol. De preferat este ca pe parcursul antrenamentului să jucătorii să se concentreze asupra jocurilor pe care le desfășoară , sens în care în momentul începerii jocurilor , toate telefoanele vor fi puse în modul silențios.
 • Daca unul dintre jucători va fi deranjat de comportamentul nesportiv al unui alt jucător , îi va atrage atenția , iar în cazul în care acesta va continua poate să întrerupă jocul și să anunțe directorul sportiv sau președintele clubului , pentru ca acesta să intervină și să ia o decizie.
 • În cazul în care directorul sportiv sau președintele nu este prezent , unul dintre aceștia va fi contactat telefonic și anunțat despre acest eveniment.
 • Orice comentariu sau nemulțumire ulterioară nu vor fi supuse vreunei analize.
 • ATENȚIE !!! un jucător care nu își desfășoară etapa în intervalul programat , din motive ce nu pot fi justificate sau nu respectă Regulamentul de Joc , mai sus menționat sau Regulamentele C.S. Darts Mioveni și Federației Române de Darts , i se va suspenda dreptul de participare jocurile organizate de C.S. Darts Mioveni și în prima ședință a AG se va decide asupra revenirii sau nu în cadrul activităților sportive desfășurate de club.
 • Se vor premia primele 3 locuri ale clasamentului final, după cum urmează :
  1. Locul I – CUPĂ + Medalie + Diplomă
  2. Locul II – CUPĂ + Medalie + Diplomă
  3. Locul III – CUPĂ + Medalie + Diplomă
 • La finalul concursului , dacă doi dintre jucători se află la egalitate de puncte , departajarea se face , avându-se în vedere meciul direct între aceștia. În cazul în care egalitatea de puncte persistă , aceștia vor juca câte un leg (501).

În afara regulilor concursului se va aplica Regulamentul C.S. Darts Mioveni și ulterior Regulamentele Federației Române de Darts.

Preşedinte
Spânu Costin Laurenţiu