Fiecare participant va lua la cunoştinţă , odată cu participarea la prima etapă a concursului, despre regulamentul de desfăşurare al acestuia.

REGULAMENT DE DESFĂȘURARE

 1. Campionatul Local de Darts este o competiţie organizată exclusiv de CS Darts Mioveni și se desfăşoară în sistemul grupe de maxim 8 jucători, în cadrul grupelor formate componenții grupei jucând fiecare cu fiecare.
 2. Nu există taxa de participare, însă fiecare jucător este obligat să facă dovada plății cotizației lunare către club.
 3. Participarea va fi de tip OPEN, iar un jucător care va participa pentru prima dată în cadrul unui concurs organizat de CS Darts Mioveni, va fi scutit de plata taxei lunare pentru primele trei etape după care, pentru restul etapelor, dacă dorește să participe în continuare, este obligat să se legitimeze în cadrul CS Darts Mioveni și să plătească cotizațiile lunare.
 4. Campionatul Local de Darts, va avea un număr de 10 etape, va începe în luna septembrie 2017 și se va termina în luna iunie 2018.
 5. Data, ora de începere și locul de desfășurare a etapelor, vor fi anunțate de către conducerea CS Darts Mioveni cu cel puțin cu 5 (cinci) zile înainte de începere și vor fi aduse la cunoștiința participanților prin intermediul site-ului dartsclubmioveni.ro, pe aplicația de mobil, în gupurile de mesagerie și pe pagina de facebook.
 6. În cazul în care nu se va anunța locul de desfășurare a unei etape, aeasta se va organiza și desfășura în sediul clubului în Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia Mioveni.
 7. Modul de organizare și desfășurare a jocurilor în cadrul unei etape :

 8. În funcție de numărul de jucători înscriși la începutul fiecăriei etape, se vor alcătui 1, 2 sau 3 grupe, acestea formându-se prin tragere la sorți cu 15 minute înainte de începerea jocurilor.
 9. În cadrul unei grupe formată din cel mult 6 jucători, fiecare jucător va juca câte un meci format din maxim 11(unsprezece) leg-uri (primul la 6), împotriva fiecărui jucător din grupă, acordându-se un punct pentru victorie.
 10. În cadrul unei grupe formată din 7 sau 8 jucători, fiecare jucător va juca câte un meci format din maxim 7(șapte) leg-uri (primul la 4), împotriva fiecărui jucător din grupă, acordându-se de asemenea un punct pentru victorie.
 11. Dacă, la finalul jocurilor va exista egalitate de puncte între doi jucători, se va avea în vedere pentru departajare leg-averajul (diferența între legurile câștigate și cele pierdute), iar în cazul în care egalitatea va persista cei doi vor disputa un meci de departajare maxim 3(trei) leg-uri (primul la 2) pentru departajare.
 12. Dacă, la finalul jocurilor va exista egalitate de puncte între trei jucători, se va avea în vedere pentru departajare leg-averajul (diferența între legurile câștigate și cele pierdute), iar în cazul în care egalitatea va persista cei trei vor disputa câte un leg pentru departajare cu fiecare jucător, urmând ca pentru departajare să se țină cont în cazul continuării egalității (doar în cele trei leguri) de (cea mai mare închidere și aruncări de peste 100 p, în această ordine).
 13. Dacă la sfârșitul unei etape există egalitate între doi jucători, iar unul dintre aceștia a plecat, jucătorul care a plecat va pierde meciul de departajare ,
 14. La terminarea și definitivarea locurilor în grupă, fiecărui jucător i se vor atribui puncte ce contează în clasamentul general astfel : Locul 1 – 8 puncte, Locul 2 – 7 puncte, Locul 3 – 6 puncte, Locul 4 – 5 puncte, Locul 5 – 4 puncte, Locul 6 – 3 puncte, Locul 7 – 2 puncte, Locul 8 – 1 punct ,
 15. Toate jocurile vor începe de la 501 puncte și se vor termina cu închidere în dublă.
 16. Ordinea de joc – se va respecta regula din cadru FRD.
 17. Pentru înscrierea rezultatelor se vor folosi foi de concurs.
 18. Jucătorii care participă la Campionatul Local de Darts, competiţie organizată de CS Darts Mioveni vor lua la cunoștiință și se vor supune regulilor stabilite de organizatori, indiferent dacă acestea se modifică de la o etapă la alta. Singura condiţie pe care trebuie să o respecte organizatorul este aducerea la cunoştinţă participanţilor regulile de desfăşurare înainte de începerea etapei, astfel încât jucătorii să le cunoască înainte de înscriererea în etapa respectivă.
 19. Înscrierile, întocmirea clasamentelor va fi efectuată de Spânu Costin Laurențiu, în lipsa acestuia de către Popescu Eduard sau Burcea Alin.
 20. Postarea pe site-ul clubului va fi efectuată de Cîrstea Doru în maxim 5 zile de la încheierea etapei.
 21. Participanții trebuie să se prezinte în locația unde urmează să se desfășoare etapa cu cel puțin 30 minute înaintea orei de începere a etapei.
 22. Înscrierile se vor temina cu 15 minute înaintea orei de începere a etapei.

  Premierea va avea loc după terminarea competiției în anul 2018, data exactă urmând a fi stabilită în ultima etapă a campionatului.

  Se vor premia primele 3 locuri ale clasamentului general, după cum urmează :

 23. Locul I – TROFEU + Medalie + Diplomă
 24. Locul II – TROFEU + Medalie + Diplomă
 25. Locul III – TROFEU + Medalie + Diplomă

 

În afara regulilor concursului se va aplica Regulamentul C.S. Darts Mioveni și ulterior Regulamentele Federației Române de Darts.

Preşedinte
Spânu Costin Laurenţiu